تاثیر شغل بر سلامت روان - مقاله درمورد شغل و مغز | مجله هفتگی

ناشر : دانلود موزیک ویدیو

تاثیر شغل بر سلامت روان - مقاله درمورد شغل و مغز | مجله هفتگی


دستاوردهای مطالعات اخیر حاکی از آن است که در صورت دارا بودن مشاغلی با فعالیت‌های ذهنی بالا، روند پیری مغزتان در راستای فرایند پیری جسمتان پیش نخواهد رفت، یا به جمله دیگر اگرچه از دید فیزیکی ضعیف می‌شوید اما از دید ذهنی همچنان سالم و قوی خواهید ماند.

مطالعات اخیر به این امر ذکر دارد که مشاغلی که مستلزم فعالیت‌های ذهنی هستند، صاحبان این مشاغل مهارت‌های اندیشیدن و تندرستی حافظه‌‌شان حتی با گذشت وقت و کهولت سن، همچنان محفوظ می‌ماند.

پژوهشگران نتایج تست بهره هوشیِ بیش از ۱۰۰۰ نفر اسکاتلندی را در محدوده سن ۱۱ سالگی با نتایج بدست‌آمده از تست حافظه و قدرت استدلال ذهنی همین مردم در سن ۷۰ سالگی مقایسه نمودند. یافته‌های علمی نمایان نمود آنانی که در حرفه‌هایی با فعالیت‌های ذهنی مشغول هستند، حتی سال‌ها پس از بازنشستگی نیز از دید ذهنی سالم مانده بودند.

پژوهشگران دانشگاه ادینبرگ مشاغل کارگران را از مدید پیچیدگی رابطهات با مردم، اطلاعات وابسته به شغلشان و مسائل دیگر رتبه‌بندی کردند. به عنوان مثال مشاغل با اطلاعات پیچیده، مستلزم هماهنگی یا تطابق اطلاعات است. مشاغل با پیچیدگی کمتر آن دسته از مشاغل را شامل می‌شد که فقط احتیاج به مقایسه و نسخه‌برداری از اطلاعات بود.

در تفاکتور با دیگران، مشاغل خیلی پیچیده مستلزم تعلیم، مذاکره یا مشاوره می‌شود. وظایف با پیچیدگی کمتر به معنای آموزش دستورالعمل یا امدادرسانی بود.

الن گو، پژوهشگر این مطالعات، استادیار دانشگاه روانشناسی هیرپت- وات و مرکز وابسته با مسائل سالمندان می‌گوید: “ما گرفتنیم، مردمی که در مشاغل پیچیده فعالیت می‌کنند به طور کلی در حوزه توانایی‌های شناختی عملکرد مناسبتری نشان می‌دهند.”

گو در دنباله می‌گوید: “البته این یافته‌ها برای ما چندان شگفت‌انگیز نبود… اما پیوندی جالب بین این یافته‌ها و یافته‌های سابقمان از کودکی همین شرکت‌کنندگان در زمینه توانایی‌های شناختی مشاهده کردیم.”

رابطه آلزایمر و شغل:

پزشک دیوید ناپمن، رئیس سابق مرکز معالجه ای و مشاوره انجمن آلزایمر، ضمن تقدیر از این مطالعات، آنان را فوق‌العاده و منحصر به شخص توصیف کرد اما اذعان داشت که این مطالعاتبه تنهایی جنبه مشاهده‌ای داشته و امحل اثبات این امر که پیچیدگی‌‌های شغلی منجر به مهارت‌‌های ذهنی مناسبتر در کهنسالی خواهد شد، وجود ندارد.

ناپمن می‌افزاید که: “اما در این مطالعات ذکر شده که فعالیت‌های ما در طول حیاتمان فرق‌هایی در کم شدن ریسک زوال عقل ایجاد می‌کند و اثربخش است. بدیهیست که این روش قطعی و سهل‌الوصول نیست. اگر شخصی سالها فعالیت‌های ذهنی چالش‌برانگیز و ویژهی انجام نداده باشد و ناگهان تصمیم بگیرد که فعالیت‌های ذهنی را آغاز نماید، کار به همان سادگی که در این مطالعات بیان شده، پیش نخواهد رفت.

نتایج این مطالعات در مجله اینترنتی عصب‌شناسی در ۱۹ نوامبر منتشر شد.

مریضی آلزایمر یکی از رایج‌ترین شکل‌های زوال عقل است، وخیم‌ترین گونه آن که منجر به زوال مهارت‌های ذهنی، استدلال‌آوری، تصمیم‌گیری و توانایی انجام فعالیت‌های هر روزه می‌شود. بر طبق آمار منتشر شده از سوی انجمن آلزایمر، بیش از ۵ میلیون آمریکایی با مریضی آلزایمر دست به گریبانند.

مطالعات گوی، سبب خوب شدن مفاهیم شناختی شده است. بر اساس این فرضیه، با وجود احتمال زوال عقل در کهنسالی هرچه محیط برای انجام فعالیت‌های ذهنی در طول زندگی زیادتر فراهم باشد به ابقای مهارت‌های ذهنی یاری فراوانی خواهد کرد.

اثر شغل بر تندرستی روان

گوی و تیم تحقیقاتیش به تجزیه و تحلیل سطوح متفاوت پیچیدگی‌های شغلی بر اساس عنوان‌های شغلی پرداختند. بر اساس اعلان پژوهشگران، مشاغلی که در ضمن تفاکتور با مردم، بالاترین میزان پیچیدگی را به خود تخصیص داده بودند، وکالت، مددکاری دسته جمعی، جراحی و نظارت بر مجرمان بودند. مشاغلی با میزان پیچیدگی کم‌تر و همچنان در تفاکتور با مردم شامل کارگری در کارخانه‌ها، صحافی کتاب، نقاشی و قالی‌بافی می‌شد.

چه شغل هایی پیچیده محسوب میشوند؟

به گزارش پژوهشگران، مشاغل پیچیده که با داده و اطلاعات در رابطه بود شاملِ معماری، مهندسی زندگیان، طراحی گرافیکی و نوازندگی می‌شد؛ در حالی که مشاغلی که از پیچیدگی پایین‌تری برخوردار بودند، کارگری در ساختمان، اپراتوری تلفن یا خدمتکاری در رستوران را در بر می‌گرفت.

گو و ناپمن هردو خاطرنشان کردند که مردم با بهره هوشی بالاتر به مشاغل خیلی پیچیده‌ گرایش نشان می‌دادند. همین امر شناسایی اینکه
نظر های خودتون را برای دانلود موزیک ویدیو قرار دهید ما نظر های شما رو خوانده و به شما پاسخ خواهیم داد